Cursussen en Workshops

YES, I do.

Heb jij een vonk met klei of altijd al gedroomd om iets met klei te doen?

Dat kan in mijn atelier naast het keramiekwinkeltje MOOI-KERAMIEK.NL op Hilleniussingel 1 in Hillegersberg.

Het aanbod wordt regelmatig aangepast. Misschien zie je nu geen geschikte dag of datum voor jou, maar een volgende keer wel. Je kan natuurlijk ook een voorkeur aangeven.

Cursus

We werken in groepen van 5 tot 7 personen. Je kan gaan handvormen of draaien op de pottenbakkersschijf of misschien wil je het allebei. Misschien heb je al ervaring of juist helemaal niet, de lessen zijn voor beginners en gevorderden, ik spring in op jouw wensen. Er zullen basistechnieken aan bod komen, maar het is vooral de bedoeling dat je de dingen maakt die je zelf wenst. Ik heb 6 draaischijven in mijn atelier. Mochten er meer dan 6 cursisten willen gaan draaien, stemmen we dat met elkaar af.

Handvormen doen we aan de tafel, denk aan opbouwen met rolletjes klei of werken met plakken. Je kan natuurlijk ook experimenteren of bijvoorbeeld met mallen aan de slag gaan.

Wil je leren draaien? Pottenbakken wordt op een elektrische draaischijf gegeven. Je leert de klei te centreren en hoe je die kan optrekken. Daarna leer je de werkstukken af te draaien, eventueel oren te trekken en vele andere mogelijkheden. Er is plek voor 6 draaiers per les.

Natuurlijk is er ook ruimte om je stukken te decoreren of na een biscuitstook te glazuren.

Al je gemaakte kommetjes en bekers zijn oven en vaatwasser bestendig. Hoe leuk is het niet om thuis na te genieten met je eigen keramiek op tafel of om het cadeau te doen.

Ik bied cursussen aan in blokken van 6 lessen. Daarna kan je verder in het volgende blok en nieuwe cursisten kunnen instromen als er een plekje vrijkomt. Iedereen werkt op zijn eigen niveau.

In de schoolvakanties is er geen les.

Gemiste lessen proberen we zoveel mogelijk in te halen, maar kunnen niet verrekend of eindeloos verzet worden.

Mocht er een les door omstandigheden van mijn kant niet plaatsvinden, dan schuiven we die door. Is er langdurige sluiting bijvoorbeeld door Corona maatregelen of mijn afwezigheid, dan stort ik het bedrag van de gemiste lessen terug.

Je kan je inschrijven voor:

maandagavond,

woensdagavond of

donderdagavond

Lestijden zijn van 19:30 tot 22:00 uur.

De kosten voor 6 lessen zijn €180.

De lessen zijn inclusief gereedschap. De klei, het bakken en/of glazuren kost bij elkaar 8 euro per kilo.

Ik hoop dat je van katten houdt, want Milo en Nose komen regelmatig een kijkje nemen.

Wil je informatie, je aanmelden of aansluiten als er een plekje vrijkomt? Dat kan via de mail ritaspaanklauss@hotmail.com of per telefoon/whatsapp 06 83565387.

Workshops

Vind je het leuk om een keer samen met iemand te komen draaien of zoek je een leuke workshop voor een vrijgezellenavond, familie-uitje of om gezellig met je eigen groepje bezig te zijn. Dat kan op een gewenste dag en tijdstip in overleg worden gepland.

Je kan gaan pottenbakken achter de draaischijf en/of werken aan de tafel.

Aan de tafel zijn er genoeg mogelijkheden, zoals servies, lichtjes, bloempotjes, vazen enz.

We werken onder andere met rolletjes klei, kleiplakken, duimpotjes en mallen.

Je kunt je werk decoreren, voorzien van een reliëf of kiezen voor de kleur van de klei. Als je zelf een leuke stempel hebt of iets wat je in de klei wilt afdrukken, neem dat dan mee.

Je kan ook robuust te werk gaan. Er zijn verschillende kleisoorten waar je uit kunt kiezen en de pure klei bepaalt het uiterlijk. Er komt dus geen kleur aan te pas, tenzij je dat heel graag wilt. Ga er op los, ga de strijd tegen de zwaartekracht aan of laat het juist een rol spelen. De imperfectie in de vorm speelt mee. Het is jouw ultieme statementstuk. Expressie, de waardering van het materiaal en het aardse staan voorop.

Er kunnen maximaal 6 personen tegelijk achter de draaischijf. In groepen groter dan 6 personen en maximaal 12, zullen we om beurten achter de draaischijf en aan de tafel werken.

De les van 2,5 uur is inclusief koffie, thee, materiaal, gebruik van gereedschap, een drankje rond de afsluiting en 1 kilo biscuitgebakken werk, denk aan ongeveer 4 tot 5 bakjes. Heb je meer, dan overleggen we of je het wilt laten bakken tegen een meerprijs.

Het gemaakte werk, tot 1 kilo, kan voor €12 per persoon geglazuurd afgeleverd worden.

Het is ook mogelijk om dit zelf te doen in een volgende workshop of cursus.

Voor 2 personen €80 p.p.

Vanaf 3 personen €70 p.p.

Luxe borrelplank of andere wensen zijn tegen meerprijs mogelijk.

Je betaalt 25 euro aan met je reservering. Dit bedrag wordt niet teruggestort. De rest van het bedrag uiterlijk 2 dagen voor de workshop.

Mocht de workshop door omstandigheden niet plaats vinden, zoals bijvoorbeeld door Corona maatregelen, dan stort ik het hele bedrag terug.