Cursussen en Workshops

YES, I do.

Heb jij een vonk met klei of altijd al gedroomd om iets met klei te doen?

Dat kan vanaf 16 jaar in mijn atelier naast het keramiekwinkeltje MOOI-KERAMIEK.NL aan de Hilleniussingel 1 in Hillegersberg.

Naast mijn vaste cursus en privé workshops die hieronder te vinden zijn, bied ik ook een variatie aan worskhops en kortere cursus aan. Het aanbod hiervan verandert regelmatig en is te vinden in de webshop.

Cursus

Woensdagavond van 19:30 tot 22:00 uur.

Donderdagavond van 19:30 tot 22:00 uur.

De kosten voor 10 lessen zijn €320.

De lessen zijn inclusief gebruik van klei en gereedschap. Het bakken en glazuren kost bij elkaar 9 euro per kilo.

Je hoeft alleen een schort mee te nemen. Zorg dat je comfortabele kleding aan hebt en er komt natuurlijk ook klei op. Zorg dat je nagels niet te lang zijn, want dat werk echt niet.

Er zijn 2 cursusgroepen op woensdagavond en donderdagavond. We werken in groepen van 5 tot 7 personen. Je kan gaan draaien op de pottenbakkersschijf of handvormen of misschien wil je het allebei. Misschien heb je al ervaring of (vrijwel) niet. Er zullen basistechnieken aan bod komen, maar het is vooral de bedoeling dat je de dingen maakt die je zelf wenst. Ik heb 6 draaischijven in mijn atelier.

Handvormen doen we aan de tafel, denk aan opbouwen met rolletjes klei of werken met plakken.

Pottenbakken wordt op een elektrische draaischijf gegeven. Je leert de klei te centreren en hoe je die kan optrekken. Daarna leer je de werkstukken af te draaien, eventueel oren te trekken en vele andere mogelijkheden.

Natuurlijk is er ook ruimte om je stukken te decoreren of na een biscuitstook te glazuren.

Al je gemaakte kommetjes en bekers zijn oven en vaatwasser bestendig. Hoe leuk is het niet om thuis na te genieten met je eigen keramiek op tafel of om het cadeau te doen.

Ik bied deze cursussen aan in blokken van 10 lessen. Daarna kan je verder in het volgende blok en nieuwe cursisten kunnen instromen als er een plekje vrijkomt. Iedereen werkt op zijn eigen niveau.

In de schoolvakanties is er geen les.

Gemiste lessen proberen we zoveel mogelijk in te halen, maar kunnen niet verrekend of eindeloos verzet worden.

Mocht er een les door omstandigheden van mijn kant niet plaatsvinden, dan schuiven we die door. Is er langdurige sluiting, bijvoorbeeld door Corona maatregelen of mijn afwezigheid, dan stort ik het bedrag van de gemiste lessen terug.

Voor deze cursussen is een wachtlijst.

Wil je informatie of instromen als er een plekje vrijkomt? Dat kan via de mail ritaspaanklauss@hotmail.com.

Ik hoop dat je van katten houdt, want Milo en Nose komen regelmatig een kijkje nemen.

Prive Workshops

Vind je het leuk om een keer samen met iemand te komen draaien of zoek je een leuke workshop voor een vrijgezellenavond, familie-uitje of om gezellig met je eigen groepje bezig te zijn. Dat kan op een gewenste dag en tijdstip in overleg worden gepland.

Je kan gaan pottenbakken achter de draaischijf en/of werken aan de tafel.

Aan de tafel zijn er genoeg mogelijkheden, zoals servies, lichtjes, bloempotjes, vazen, enz.

We werken onder andere met rolletjes klei, kleiplakken, duimpotjes en mallen.

Je kunt je werk decoreren, voorzien van een reliëf of kiezen voor de kleur van de klei. Als je zelf een leuke stempel hebt of iets wat je in de klei wilt afdrukken, neem dat dan mee.

Er kunnen maximaal 7 personen tegelijk achter de draaischijf.

De les van 2,5 uur is inclusief koffie, thee, materiaal, gebruik van gereedschap, een drankje rond de afsluiting en 1 kilo transparant geglazuurd werk, denk aan ongeveer 4 tot 5 bakjes. Heb je meer, dan overleggen we of je het wilt laten bakken tegen een meerprijs.

Voor 2 personen €100 p.p.

Vanaf 3 personen €90 p.p. 

Je betaalt 25 euro aan met je reservering. Dit bedrag wordt niet teruggestort.

De rest van het bedrag uiterlijk op de workshopdag zelf.  Zonder betaling wordt er niet gestart.

Pinnen in de winkel is mogelijk. Er komt dan 3 procent bij.

Mocht de workshop door omstandigheden van mijn kant niet plaats vinden, zoals bijvoorbeeld door Corona maatregelen, dan stort ik het hele bedrag terug.

Ik hoop dat je van katten houdt, want Milo en Nose komen regelmatig een kijkje nemen.

Zorg dat je comfortabele kleding aan hebt en er komt natuurlijk ook klei op. Zorg dat je nagels niet te lang zijn, want dat werk echt niet.